Uniphar en Inther Group slaan handen ineen

Uniphar, leverancier van medical supplies en wereldwijde partner van farmaceutische en medtech-fabrikanten, heeft system integrator Inther Group in de arm genomen om een groot automatiseringsproject te realiseren in hun DC in Ierland. Het wordt een compleet nieuw systeem waardoor de capaciteit bij Uniphar flink zal worden uitgebreid.

Intralogistiek Uniphar met Inther Group

3D visualisatie van het nieuwe project bij Uniphar


4.500 orderregels per uur

Uniphar is één van de grootste spelers op de farmaceutische markt en levert inmiddels aan 160 landen wereldwijd. Vanuit het 4.400 m2 grote DC in Annacotty worden de ziekenhuizen en apotheken van Ierland beleverd. Dit distributiecentrum zal door Inther Group worden voorzien van een volledig geautomatiseerd logistiek systeem welke tot 4.500 orderregels per uur kan verwerken. Om dit te realiseren heeft Inther Group een systeem ontworpen waarin zowel bewezen als vernieuwde technologieën worden samengevoegd in één totaaloplossing.

Totaalconcept

Marc Biermann – Head of Sales Engineering bij Inther Group: “Bij dit project komen verschillende innovatieve oplossingen van Inther Group samen in een totaalconcept dat wordt aangestuurd door het Inther LC software systeem (WES).” Voor het opslaan van de goederen zal er een miniload opslagsysteem worden geïmplementeerd, uitermate geschikt bij een divers assortiment. Twee kranen zullen in één gang worden geïmplementeerd om extra capaciteitsverhoging te genereren. Hierdoor wordt ook optimale redundantie geboden. Het gehele logistieke proces zal met elkaar in verbinding staan door het eigen ontwikkelde Inther Conveyor Equipment waarmee een korte installatie- en inbedrijfstellingstijd gegarandeerd kon worden. De Automated Document Inserter (ADI) zal daarnaast volledig automatisch documenten in verzenddozen toevoegen. De ADI drukt de documenten af, buffert en vouwt deze waarna ze automatisch in de doos worden toegevoegd.

A-Frame

In de toekomstige operatie speelt het vernieuwde A-Frame van Inther Group, van ruim 36 meter lang, een essentiële rol. Het A-Frame is een ideale oplossing in de farmaceutische wereld vanwege de snelle verwerking van complexe orders. Dit A-Frame garandeert de grootst mogelijke productiviteit en een optimale materiaalstroom, zelfs bij piekbelastingen. Mike Strijbos – CTO bij Inther Group: “Unieke features zoals continue voorraadbewaking, real-time videoregistratie en product heat mapping zorgen ervoor dat de orders volledig automatisch en 100% correct verwerkt kunnen worden.”

Binnenkant A-frame Inther Group

Binnenaanzicht A-Frame van Inther Group


Unieke combinatie

De gehele operatie zal worden aangestuurd door het platform Inther LC, het Warehouse Execution System welke alle functies in het warehouse aan elkaar koppelt en daarmee alle warehouseprocessen ondersteunt, van goederenontvangst tot verzending. De interfacing gebeurt met SAP. Paul Hermsen – Managing Director bij Inther Group: “Met dit systeem zet Inther een belangrijke volgende stap in de farmaceutische markt welke steeds belangrijker wordt in de hedendaagse wereld. Inther’s unieke combinatie van A-Frame, AS/RS en haar Warehouse Execution System maakt toepassingen mogelijk die nu voor een veel grotere groep farmaceutische distributiecentra bereikbaar is. En dat dit systeem in Ierland – het walhalla voor farmacie – wordt gerealiseerd, is natuurlijk de kers op de taart.”

Meer weten? Neem contact met ons op

Meer informatie

Een moment geduld aub.