Unieke plug & play methode voor conveyor systemen

Inther Group heeft voor hun modulaire platform van geïntegreerde conveyor systemen een unieke plug & play methode ontwikkeld. Integrators besparen hiermee enorm op de installatie- en inbedrijfstellingstijd. Iedere module wordt van tevoren compleet gebouwd, bekabeld én getest. Zeer eenvoudig te installeren dus en tegelijkertijd kostenbesparend. Niet alleen een voordeel voor de integrator (lagere kosten), maar ook voor de eindklant (minder verstoring en snellere implementatie).

Organisaties zoals UPS, DHL, Estée Lauder, Arvato, HEMA en Blokker profiteren inmiddels van deze slimme oplossingen op het gebied van conveyor techniek en ook steeds meer andere integrators zien en herkennen de voordelen.

Voordeel voor zowel integrator als eindklant

Het modulaire platform van Inther Conveyor Equipment biedt voordelen voor zowel de integrator als de eindklant. Alle benodigde componenten (zowel mechanisch als elektrisch) worden vooraf in de modules geïnstalleerd. Ook de bekabeling naar sensoren, voedingen en controllers worden van tevoren compleet aangesloten. Je bespaart hierdoor enorm veel tijd on site en kunt veel sneller conveyor modules in bedrijf stellen. Sven van den Ham – Operations Manager Inther Conveyor Equipment: “Dit is echt een unieke plug & play methode die zo nog niet bestond in onze branche. Onze klanten kunnen op deze manier veel sneller aan de slag.”

Modulair en robuust

De degelijke en robuuste conveyor modules zijn verkrijgbaar in diverse breedtes en geschikt om alle gangbare goederen in de intralogistiek te transporteren. Alles is netjes afgewerkt in een modern strak design. Iedere module wordt van tevoren compleet gebouwd, bekabeld én getest. Door deze modulaire oplossing kan een veel kortere lever- én installatietijd worden gegarandeerd. Terplekke hoef je alleen nog maar de support stands eronder te plaatsen en de connectoren met elkaar te koppelen (plug & play).

Kant en klaar elektrisch schema

Een ander voordeel van de Inther conveyor modules is dat de bekabeling direct wordt voorzien van de juiste coderingen wat labelen achteraf overbodig maakt. Deze informatie wordt in een kant en klaar elektrisch schema aangeleverd. Integratoren kunnen deze informatie rechtstreeks implementeren in hun tekenpakket.

Instelbare snelheidsrange

De gangbare motorrollen op de markt zijn beperkt door hun vaste snelheid. Het modulaire platform van Inther maakt gebruik van slechts enkele type motorrollen welke zijn voorzien van een snelheidsrange. Hierdoor kun je met het bestaande systeem de snelheid aanpassen zonder nieuwe investeringen te moeten doen. Sven: “Een totaalsysteem sneller of langzamer laten draaien is hierdoor in de toekomst veel sneller en goedkoper uit te voeren. Daarbij zijn al onze conveyor producten van hoogwaardige kwaliteit en garanderen we een uitzonderlijk lange levensduur op zowel de 24V motorrollen als de 400V motoren.”

Meer weten? Neem contact met ons op

Meer informatie

Een moment geduld aub.